Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Νέος Σύλλογος της Λαφιώνας

Αναγγέλθηκε αυτές τις μέρες από τη νέα μας πρόεδρο, που ανέλαβε τα καθήκοντά της με το νέο έτος ,ότι βρίσκεται "στα σκαριά" η δημιουργία ενός συλλόγου για τη Λαφιώνα με δική της πρωτοβουλία , ενός πολιτιστικού συλλόγου που θα έχει να κάνει με το παρελθόν αλλά περισσότερο με το παρόν και το μέλλον του χωριού. Κατ' αρχήν πρέπει να ευχηθούμε στη Βίκη καλή χρονιά, χρόνια πολλά για την ονομαστική της γιορτή και καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει σε καιρούς δύσκολους και παράξενους.
Σ' έναν αχανή, για την αρχή τουλάχιστον, Δήμο Λέσβου, όπου ακόμα και τα μεγάλα χωριά που ήταν Δήμοι με τον Καποδίστρια, δηλώνουν ότι φοβούνται να μη χαθούν στα πλαίσια του Καλλικράτη, πόσο περισσότερο να τρέμει ένα χωριουδάκι σαν τη Λαφιώνα μας, για απραξία και αφάνεια . Με τις σκέψεις αυτές ένας σύλλογος ανθρώπων του χωριού, θα μπορούσε να προωθεί τα συμφέροντά του και να παρακινεί όλους για παρουσία στα πράγματα, να αναδεικνύει τα προβλήματα και να καλλιεργεί  ό,τι καλό πρέπει να μένει και να μην ξεχνιέται μέσα στο χρόνο.
Στις 8 Ιανουαρίου οι ενδιαφερόμενοι θα συναντηθούν στο χωριό με δικηγόρο για το θέμα του καταστατικού και η διαδικασία θα προχωρήσει με τα γραφειοκρατικά θέματα.
Όσοι πιστοί μπορούν να προσέλθουν .

  Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 103 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ             ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ      ΛΑΦΙΩΝΑΣ                                              Ήταν 14 Αυγούστου 1919 , ό...